Σύντομο Βιογραφικό   Η Τώνια Κάσινου είναι εγγεγραμμένη Σχολική/ Εκπαιδευτική Ψυχολόγος με Αρ. Μητρώου 302. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος του Ά και ΄Β Επιπέδου Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών Αθηνών και του ΄Γ Επιπέδου Κυπριακής Νοηματικής Γλώσσας από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού…

Τώνια Κάσινου


 

Σύντομο Βιογραφικό

 

Η Τώνια Κάσινου είναι εγγεγραμμένη Σχολική/ Εκπαιδευτική Ψυχολόγος με Αρ. Μητρώου 302.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι κάτοχος του Ά και ΄Β Επιπέδου Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών Αθηνών και του ΄Γ Επιπέδου Κυπριακής Νοηματικής Γλώσσας από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Yπήρξε Ειδικευόμενη Εκπαιδευτική Ψυχολόγος στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στο Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού- Πάφου.

Στη συνέχεια, αποφοίτησε από το τριετές Master Artium στην Σχολική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Είναι εθελόντρια στο Φιλανθρωπικό Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία ”ΕΛΠΙΔΑ”, στον Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου, στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου καθώς και στο Φιλανθρωπικό Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με Άνοια ”Ιθάκη”.

Σήμερα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Λεμεσό και ασχολείται με ψυχομετρικές αξιολογήσεις παιδιών και εφήβων, τη συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και γονέων, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή παρεμβατικών προγραμμάτων σε παιδιά και εφήβους καθώς και ομάδες γονέων. Επίσης, ασχολείται με την παρουσίαση βιωματικών σεμιναρίων και ομιλιών.

Μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται είναι: Αγχώδης Διαταραχές, Διασπαστική συμπεριφορά, ΔΕΠ-Υ, Μαθησιακές Δυσκολίες, Δυσκολίες προσαρμογής, Επιλεκτική Αλαλία, Αυτισμός, Όρια και Πειθαρχία στην οικογένεια, Κατάθλιψη κ.α

Πρακτική Άσκηση

Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας (ΥΕΨ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου- Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού- Πάφου (1946 ώρες).

Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Φιλοθέης.

Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας.

 

Σεμινάρια/Εκπαιδεύσεις:

12/2017: ”Εκπαίδευση στην παιγνιοθεραπεία”.

10/2016: ”Εκπαίδευση στη Συστημική Ανάγνωση της οικογένειας παιδιών με δυσκολίες στη μάθηση”.

09/2013- μέχρι σήμερα: ”Σελεξ. Περί Παιδικής Ψυχώσεως”. Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας – Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

11/2015: Συμμετοχή στο 1ο Πανελλήνιο Συνεδρίο Σχολικής Ψυχολογίας – Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

05/2015- ”Ασπίδα Κατά της Ομοφοβίας στην Εκπαίδευση” του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου. Το βιωματικό σεμινάριο ολοκληρώθηκε σε πέντε συναντήσεις

2012: ”Advances in Understanding Distruptive Behaviour Disorders in Youth”.

2012: ”Τα θετικά συναισθήματα στην Ψυχοθεραπεία”. Ημερίδα ”Θετική Ψυχολογία και Υγεία”.

2012:  ”Βραχείες παρεμβάσεις γνωσιακής θεραπείας της συμπεριφοράς στη πρωτοβάθμια υγεία”.  Ημερίδα ”Θετική Ψυχολογία και Υγεία”.

2010: ”3ο Εντατικό Σεμινάριο Εφηβικής Ιατρικής”. Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της ‘Β Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

2009: “Εκπαιδευτικές και Ψυχοκοινωνικές Διαστάσεις της Υποστήριξης των Δημιουργικών/Χαρισματικών Μαθητών”

2009: Συμμετοχή στην ομάδα αυτογνωσίας για φοιτητές Ψυχολογίας στο Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Έρευνα:

2014: Μεταπτυχιακή έρευνα: ”Χορήγηση τεστ Γλωσσικών Διαταραχών σε δείγμα μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  για στάθμιση στον Κυπριακό πληθυσμό”

2009-2010: Πτυχιακή έρευνα: ”Μελέτη των Πρώιμων Δυσλειτουργικών σχημάτων σε σχέση με ΔΕΠ/Υ σε φοιτητικό δείγμα”.

2008: Ερευνητική εργασία: ¨Το φαινόμενο Stroop¨.